Vroeger vertelde een vriendin mij dat haar vader in de ziektewet zat omdat hij overspannen was. Ik heb hier destijds heel gek op gereageerd, omdat ik in die tijd totaal niet begreep dat iemand overspannen kan zijn.  Mijn gedachte was; je kunt toch gewoon even uitrusten en weer aan het werk gaan? “Niet zo zeuren en hóp… terug aan de slag!”

O, wat was ik toen nog lekker naïef… Inmiddels ben ik een aantal jaren verder, wat levenservaring rijker en heb ik zelf bijna een burn-out gehad…. Maar bestaat er eigenlijk zoiets als een bijna-burn-out??

Een burn-out is…

Op internet lijken vrijwel alle websites, specialisten en artsen het met elkaar eens; Een burn-out wordt gekenmerkt door haar chronische karakter. Er wordt gesproken over burn-out als je langer dan 6 maanden overspannen bent.

Maar wanneer ben je dan overspannen? Of dat je gewoon even uit moet rusten en hóp….weer terug aan het werk gaat?!  

Ik heb een interessant artikel gevonden, waarin de mate waarin je stress ervaart, wordt ingedeeld naar ‘fasen van stress’ die uiteindelijk leiden tot een burn-out.  Lees hier meer over deze fase en hoe je een burn-out herkent.

Herken jij jezelf in een van deze fasen? Neem dan actie en mail mij met jouw verhaal, ik wil je graag vrijblijvend adviseren. Mijn email:  nicoline@resset.nl.