Burn-out klachten

Langdurige stress kan leiden tot overspannenheid en burn-out, met diverse lichamelijke en psychische klachten. Vermoeidheid, concentratieproblemen en stemmingswisselingen zijn slechts een paar voorbeelden van burn-out klachten waarmee je lichaam aangeeft dat je over je grenzen heen gaat.  Medewerkers met een burn-out geven achteraf meestal aan, dat zij de signalen van het lichaam wel opgemerkt hebben, maar door allerlei redenen hier niet aan toe te willen geven. Echter als je geen structurele veranderingen in je gedrag en je omgeving aanbrengt, zullen je klachten niet overgaan. Ervaar jij klachten door chronische werkstress of Of ben je al uitgevallen op je werk?  Dan is het tijd voor actie! 

Heb jij een stressvol leven en heb je het idee dat je rustiger aan moet doen? Hoe veel stress ervaar je eigenlijk? Ook belangrijk, hoe lang ervaar je al stres? En wanneer moet je ingrijpen zodat je niet over je eigen grenzen heengaat? Lees hier meer over de verschillende fasen van stress en het ontstaan van een burn-out. 

Hoe lang duurt het herstel bij een burn-out?

Bij ReSset zijn wij van mening, dat langdurig verzuim bij burn-out helemaal niet nodig is. Met de juiste begeleiding, rust en behandeling kun je al vrij snel weer starten met het rustig opbouwen van je werkzaamheden en (her)inrichten van je dagelijkse bezigheden, zowel privé als op het werk.

Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie hoe lang het duurt tot je burn-out klachten in zijn geheel afnemen. 

Door het verblijf in Spanje kun je je volledig richten op je herstel en krijg je voldoende rust  tijdens de behandeling. Hierdoor wordt je belastbaarheid sneller opgebouwd waardoor je in 4-6 weken kunt starten met re-integreren. 

Tijdens de re-integratie fase, die start na afloop van je verblijf in Spanje, ga je verder opbouwen waarbij je omgeving en de verschillende omstandigheden van invloed zijn op de snelheid van je verdere herstel. Het nazorgadvies, terugvalpreventie plan en optionele coaching traject zullen je hierbij helpen. 

 

Welke therapie is voor mij geschikt?

Een burn-out is niet ontstaan van de een op de andere dag en ook niet door één specifieke oorzaak. Daarom is het belangrijk dat de behandeling van je burn-out wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie waarbij alle aspecten van de burn-out worden bekeken. Juist de combinatie van diverse therapieën en activiteiten bepalen je herstel. 

Veel rust nemen of enkel gaan wandelen, naar een coach gaan of een cursus mindfulness volgen,  dragen misschien bij aan je herstel maar zijn op zich dus zeker niet voldoende. Maak een keuze waarbij je verzekerd bent van een integrale behandeling waarbij onderlinge afstemming plaatsvindt tussen alle therapie en activiteiten. Op deze manier zullen je burn-out klachten geheel verdwijnen en niet enkel afnemen. Je wil tenslotte niet over een jaar in eenzelfde situatie belanden… 

Wil je meer weten over onze werkwijze? 

 

 

Welke rol speelt mijn werkgever?

Burn-out is, volgens de WHO, een beroepsziekte. Daarmee is de werkgever verantwoordelijk om jou als werknemer, alle hulp te faciliteren die jij nodig hebt om te herstellen. Jouw werkgever is daarmee ook verantwoordelijk voor de kosten die hiermee gemoeid zijn. Je kunt met de arbeidsarts en jouw werkgever bespreken dat je interesse hebt in ons programma. Je kunt ook direct contact met ons opnemen waarop wij met jouw werkgever in gesprek gaan over de mogelijkheden. Als je werkgever instemt met ons programma, kun je al binnen 2 weken starten met jouw herstel. 

Als je start met re-integreren, zijn er acties die je werkgever kan ondernemen om jouw totaal herstel te begeleiden. ReSset stelt een nazorgadvies op voor jou én je werkgever. Je kiest zelf of en hoe je deze deelt met je werkgever. 

Ben  je niet in dienst bij een werkgever maar ben je zelfstandig ondernemer of ZZP’er?

Als je kiest voor ReSset, kies je voor...

en bovenal kies je voor jezelf!