Burn-out preventie en behandeling

ReSset biedt 3 verschillende basis programma’s die zich richten op burn-out preventie en burn-out behandeling.  Educatie en preventietraining organisatie breed is minstens zo belangrijk en is uiteraard een belangrijk onderdeel van de behandeling.  Ons streven is om burn-out te voorkomen waar mogelijk. 

De programma’s kennen een aantal basis onderdelen, waarbij de exacte invulling hiervan wordt afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt. Daarnaast zijn er nog aanvullende activiteiten zoals yoga, ontspanningsoefeningen, sportactiviteiten, mindfulness en bijvoorbeeld business coaching bij burn-out die bewezen bijdragen aan een sneller herstel. Afhankelijk van het programma, de situatie en de persoonlijke behoeften worden deze gecombineerd opdat het programma de juiste balans tussen inspanning, ontspanning en rust kent. De prachtige omgeving van Altea biedt een ruim aanbod voor mooie wandelingen en lekker uitwaaien aan de stranden zodat iedere cliënt volledig tot rust kan komen.  

 

Educatie & Preventie

Educatie over het herkennen en voorkomen van burn-out op de werkvloer en het belang van een actief beleid op duurzame inzetbaarheid, als onderdeel van de totale bedrijfscultuur.

Het is een op maat gemaakt kort programma met als vast onderdeel de coaching bij burn-out en psycho-educatie over burn-out. Naast het vast programma is er ruimte voor bedrijfsspecifieke onderdelen zoals teambuilding, talentmanagement, time-management, coachend leidinggeven en duurzame inzetbaarheid.

Geschikt voor zelfsturende teams, HR functionarissen en management. 

Preventie behandeling

Voorkomen van langdurige uitval bij medewerkers met een hoog risico en/of symptomen van een naderende burn-out.

In dit 5-daagse programma staat preventietraining centraal.  Het programma is gericht op bewustwording en het maken van een individueel stappenplan om zelf mee aan de slag te gaan bij terugkeer naar Nederland. Hierbij is er ruimte voor extra individuele coaching bij burn-out op specifieke aandachtsgebieden zoals effectief communiceren, timemanagement en omgaan met (werk)druk.  

Gecombineerde interventie

Intensief combinatie behandeltraject bij reeds uitgevallen medewerkers, die de duur van de uitval door burn-out verkort en terugkeer van klachten na behandeling voorkomt.

Een op maat gemaakt programma variërend van 14 tot 28 dagen waarbij diverse therapieën en behandelingen worden gecombineerd met ontspanning, bewustzijnsvergroting en rust. Een ideale combinatie om het herstel te versnellen op een verantwoorde en professionele manier. De coördinatoren zorgen ervoor dat ieder programma aansluit op de cliënt.  Individueel en op maat gemaakt. 

 

Gericht op zelfsturende teams, HR functionarissen en management. 

Geschikt voor ZZP’ers en medewerkers met een hoog risico op uitval door burn-out en als terugvalpreventie bij medewerkers die eerder een burn-out hebben gehad.

Ontworpen voor ZZP’ers en medewerkers die verminderd functioneren in werk of privé situatie en deels of volledig zijn uitgevallen.

advice-advise-advisor-7097
architecture-asking-brainstorming-1438084
backlit-bright-dawn-697243

Wil je meer weten over onze aanpak, de divere programma onderdelen of de locatie en omgeving? Lees dan meer over de mogelijkheden tot burn-out preventie en -behandeling via onderstaande pagina’s of neem contact met ons op voor een brochure. 

Stress is niet iets wat ons overkomt, maar hoe wij reageren op dat wat ons overkomt. En je reactie kun je zelf bepalen!