Ervaringen en verhalen over burn-out

Ook student Daan heeft een burn-out gehad. Kijk hier naar zijn verhaal voor de NOS. Steeds meer jonge mensen voelen de druk van de maatschappij en raken opgebrand omdat ze niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Daan heeft zelf zijn weg gevonden via meditatie en yoga.  Met de juiste begeleiding kun je burn-out voorkomen en ontdekken op welke andere manieren je met stress en sociale druk kunt omgaan. De eerste stap:  Vraag om hulp, want je hoeft het niet alleen te doen….

Neem controle over jouw dag én jouw tijd

Herken jij dit? Dat je steeds niet toekomt aan je eigen werk en je het gevoel hebt, de hele dag achter de feiten aan te lopen? Het ‘belangrijke’ werk stapelt zich op en je hebt het gevoel dat je de hele dag druk bent maar er niets uit je handen komt……

Bij een bewuste keuze tot minder stress zul je actief je dagindeling en je gedrag gaan aanpassen aan je lichaam en de stress-levels die je op dat moment ervaart. Maar wat ervaar je eigenlijk? Wat voel je? Heb je stress? Zelfgewaarwording start met het leren sturen van je aandacht. Doe deze oefening eens iedere dag voor je begint aan je werk of als pauzemoment in de middag.
3 minuten…. op een hele dag. Probeer het eens.

Tips over tijdmanagement volgen spoedig…